Hello,

wij zijn Bicycle®.

Je hebt wellicht ooit al eens één van onze decks in je handen mogen houden. De kans is vrij groot. Bicycle® Cards zijn namelijk de kaarten waarmee er wereldwijd het meest wordt gespeeld. Ga met ons mee op reis langs onze rijke geschiedenis, unieke ontwerpen, en veel – héél veel – magie.

Leuk je te ontmoeten!

Filosofie

Bicycle® kaarten zijn meer dan alleen maar speelkaarten. We leven voor kaarten, voor spelletjes, voor goocheltrucs – voor alle magische momenten vol vreugde en verwondering die ontstaan als je een kaartspel bovenhaalt.

Ambacht

Alle Bicycle® kaarten hebben één ding gemeen: de allerhoogste kwaliteit. Onze aandacht voor detail, het streven naar de perfecte kaart en meer dan 135 jaar ervaring stellen ons in staat om keer op keer onze grenzen te verleggen.

De perfecte kaart in negen lagen

Een goede speelkaart herken je aan het aantal lagen waaruit de kaart bestaat. Alle Bicycle® kaarten zijn opgebouwd uit negen lagen. De juiste combinatie van papiervezels, inkt, lijm en coating zorgt voor een geweldig gevoel, stabiele speelkaarten en de perfecte uitvoering van elke goocheltruc.


 1. Coating
 2. Inkt
 3. Papieren coating
 4. Papiervezels
 5. Lijm

Geschiedenis

Wist je dat het Bicycle® kaartspel in je handen niet alleen 56 kaarten bevat, maar ook een lange traditie en een verhaal dat ruim 150 jaar teruggaat in de tijd.

Het begon allemaal in 1867…

Januari 1867

…toen AO Russell, Robert J. Morgan, James M. Armstrong en John F. Robinson Jr. hun krachten bundelden en de drukzalen van The Cincinnati Enquirer kochten. Deze zalen bezetten de eerste en tweede verdieping van het gebouw aan College Street 20 in Cincinnati, Ohio. Het bedrijf begon aanvankelijk onder de naam “Russell, Morgan & Co.” – vanwege de twee drukkerijen van de verschillende partners.

Op College Street drukten ze jarenlang theater- en circusaffiches, posters en etiketten. In 1872 was het bedrijf aanzienlijk gegroeid en werd het tijd voor een nieuw, groter pand. Dus verhuisden ze in november 1872 naar een gebouw van vier verdiepingen in de nabijgelegen Race Street in het centrum van Cincinnati.

Januari 1881

Dhr. Russell stelde zijn zakenpartners voor om speelkaarten te maken. Ze waren het snel eens en het gebouw werd destijds met twee extra verdiepingen uitgebreid van vier naar zes. Er werden nieuwe persen speciaal ontworpen en gebouwd voor Russell, Morgan & Co. Het eerste pak speelkaarten werd uiteindelijk op 28 juni 1881 geproduceerd.

Bij het maken van een nieuwe serie speelkaarten werd de medewerkers gevraagd naar een aantrekkelijke naam. Omdat fietsen in diezelfde periode de VS veroverde – of het nu een eenwieler, een fiets of een driewieler was – stelde één van de drukkers “Bicycle” voor. De rest is geschiedenis.

Januari 1891

Tien jaar na het eerste kaartspel werd Russell, Morgan & Co. de “United States Printing Company”. Amper drie jaar later, in 1894, was de speelkaartenhandel zo groot geworden dat deze werd losgekoppeld van de “Printing Company” en omgevormd werd tot de “United States Playing Card Company”, afgekort USPCC.

De USPCC nam verschillende, bekende speelkaartenbedrijven over en breidde het assortiment legendarische speelkaarten uit, met o.a. de Bee®-speelkaarten en de Congress®-kaarten, één van de originele merken die teruggaat tot 1881, en de kaarten bij uitstek voor serieuze bridgespelers.

Ook in het assortiment: het inmiddels wereldberoemde speelkaartenmerk genaamd “Bicycle”

Januari 1900

De United States Playing Card Company breidde opnieuw uit en verhuisde van het centrum van Cincinnati naar een nieuw complex in Norwood. Dit complex, gelegen op meer dan 30 hectare, zou uiteindelijk bijna 180.000 m2 aan productieactiviteiten huisvesten.

1939–1945. Duitsland.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte het bedrijf in het geheim samen met de Amerikaanse regering. Er werden speciale decks gemaakt die naar Duitse kampen werden gestuurd als cadeau voor Amerikaanse krijgsgevangenen. Als deze kaarten werden nat gemaakt, vielen ze uit elkaar om delen van een plattegrond te onthullen met ontsnappingsroutes.

Tijdens de oorlog leverde de United States Playing Card Company ook ‘spotters’ kaarten die de kenmerkende vormen van tanks, schepen en vliegtuigen uit de machtigere landen herkenbaar illustreerden.

De jaren ‘60. Wereldwijd en daarbuiten.

Als we zeggen dat onze kaarten overal worden gespeeld, overdrijven we niet: in de jaren zestig vroeg NASA ons om een wel heel bijzonder kaartspel te maken – een kaartspel om mee de ruimte in te nemen. Deze kaarten zijn voorzien van een speciale brandwerende coating. 
Als de astronauten het uitzicht in de ruimte beu zijn, zorgen onze speelkaarten voor wat afwisseling.

Bicycle®-speelkaarten worden gespeeld waar nog nooit iemand heeft gespeeld.

1966. Vietnam

De schoppen aas als geheim wapen. In februari 1966 kwamen twee luitenants van de compagnie “C” , Second Battalion, 35th Regiment, 25th Infantry Division, naar de United States Playing Card Company om kaartspellen mee te nemen die enkel de Bicycle®-schoppenaas bevatten. De Vietcong waren erg bijgelovig en ontzettend bang voor deze aas. De kaarten bleken nuttig in psychologische oorlogsvoering.

Maar waar kwam deze angst vandaan? De Fransen hadden eerder Indochina bezet, en in de Franse kaartenwaarzeggerij voorspelden de schoppen kaarten dood en lijden. De Vietcong beschouwden “Lady Liberty” zelfs als een godin van de dood. USPCC heeft duizenden decks gratis naar onze troepen in Vietnam gestuurd. Deze decks werden getransporteerd in effen witte kisten met het label “Bicycle® Secret Weapon”.

De kaarten werden opzettelijk verspreid in oerwouden en vijandelijke dorpen tijdens invallen. Alleen al het zien van de Bicycle® Ace-kaart zou vele Vietcong hebben doen vluchten.

1986

De USPCC verwierf Heraclio Fournier, SA, Europa’s grootste fabrikant van speelkaarten. In 1987 verwierf de United States Playing Card Company Arrco Playing Card Company, de op twee na grootste fabrikant van speelkaarten in het land.

The International Playing Card Company, een Canadese dochteronderneming van de United States Playing Card Company sinds 1914, had van 1928 tot 1991 een eigen productiefaciliteit.  Momenteel is International Playing Card Company een verkoop- en marketingorganisatie gevestigd in Ontario.

1994. Home, sweet home.

De United States Playing Card Company heeft in de loop der jaren een aantal nieuwe eigenaren gehad:

 • Diamond International (1969)
 • Jessup & Lamont (1982)
 • Frontenac (1989)

Maar na een lange en moeizame strijd slaagde het management er uiteindelijk in om samen met enkele lokale investeerders een buy-out te realiseren – en de United States Playing Card Company ging eindelijk terug naar zijn roots. In Cincinnati.

2003

De United States Playing Card Company introduceerde “Iraq ’s Most Wanted” decks die de meest gezochte leden van de regering van president Saddam Hoessein identificeerden. Bij de lancering waren er in één week tijd 750.000 decks verkocht.

Tegelijkertijd groeide de verkoop enorm door de wereldwijde “Texas Hold ‘Em Poker”-rage.

De United States Playing Card Company ging in datzelfde jaar een licentieovereenkomst aangegaan met Techno Source om de Bicycle®-merkkaarten uit te breiden naar de categorie Portable Electronic Games.

2004

De United States Playing Card Company heeft KEM, Pisano Dice en Gamblers General Store & Poker Chips overgenomen

De United States Playing Card Company werd vervolgens een dochteronderneming van Jarden Corporation

De United States Playing Card Company is een licentieovereenkomst aangegaan met Encore om kaarten van het merk Hoyle® uit te breiden naar de categorie “PC-software “.

2007

De United States Playing Card Company heeft daarnaast een sponsorovereenkomst gesloten met de World Series of Poker, ’s werelds grootste pokertoernooi.

De United States Playing Card Company introduceerde vooraf geschudde kaarten.

Er volgden meer nieuwe Bicycle®-producten zoals “Take the Train®” en “4-Mation®”. Deze producten wonnen de 2007 “Seal of Excellence ”-award van Creative Child Magazine

Bicycle® “Po-Ke-No® werd geïntroduceerd en won de Parents ‘ Choice “Fun Stuff ™”-award.

2009

Introductie van het Bicycle® “Prestige™”deck – hoogwaardige speelkaarten voor de competitieve speler.

De United States Playing Card Company ging een licentieovereenkomst aan met de World Series of Poker en introduceerde een lijn speelkaarten en pokeraccessoires onder de co-branding Bicycle® en “World Series of Poker” -speelkaarten.

De United States Playing Card Company is een licentieovereenkomst aangegaan met Jacks & Jokers LLC om de categorie “Kleding” toe te voegen aan de Bicycle®-, “Bee” ®-, Aviator®- en Tally Ho®-kaarten.

2010. Hipperdepip!

Er is veel gebeurd sinds 1885. In 2010 wordt het 125-jarig jubileum van Bicycle® gevierd.

Navarre Corporation en Jarden Corporation hebben een uitgebreide licentieovereenkomst aangekondigd voor een nieuwe lijn interactieve spellen onder de naam Bicycle® Playing Card.

Na de verschrikkelijke aardbeving in Haïti hebben we het Bicycle® “Hope for Haiti ” -deck gemaakt en alle winst werd gedoneerd aan hulpverleningsinspanningen.

It’s magic! De United States Playing Card Company is een licentieovereenkomst aangegaan met de wereldberoemde goochelaar David Blaine om een programma voor magische speelkaarten te ontwikkelen.

2011

De United States Playing Card Company heeft de rechten voor het vervaardigen en distribueren van het “Jumble Card Game ” , gebaseerd op de “Jumble Word ” -spellen , in licentie gegeven aan Tribune Media Services, een divisie van de in Chicago gevestigde Tribune Company.

Bicycle®-speelkaarten 2.0! De eerste Facebook- en iOS-games werden geïntroduceerd en zorgen voor magische momenten – ook als je alleen een mobiele telefoon bij je hebt.

De United States Playing Card Company lanceerde een Bicycle®-YouTube-kanaal, Twitter en Facebook-pagina voor nieuws en updates.

De United States Playing Card Company is een strategisch partnerschap aangegaan met Theory11 om samen te werken aan web-ondernemingen en het ontwerp van speelkaarten.

2019

De United States Playing Card Company treedt toe tot de Cartamundi Group.

2022

Bicycle kaarten zijn voor het eerst, officiëel en gemakkelijk online te bestellen in de benelux. De beroemde, meest gespeelde kaarten ter wereld zijn klaar om de Lage Landen over te nemen.

Duurzaamheid

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Daarom printen we met plantaardige inkt op duurzaam papier en gebruiken we in water oplosbare lijm op zetmeelbasis. 100% recycleerbaar.

Goed voor de planeet.

Coating op waterbasis

Onze gepatenteerde Air-Cushion®-afwerking op waterbasis maakt onze kaarten soepel en duurzaam.

Gecertificeerde papiervezels

Al onze kaarten zijn gemaakt van materialen die afkomstig zijn uit goed beheerde, FSC®-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen.

Plantaardige inkt

De inkt waarmee we onze kaarten bedrukken is hoogwaardig, kleurintensief en puur plantaardig.

In water oplosbare lijm

Onze kaarten zijn 100% recycleerbaar omdat we alleen op zetmeel gebaseerde, water oplosbare lijm gebruiken.

Vrijwel plasticvrije verpakking

We voorzien onze kaarten niet individueel van een cellofaanlaag, maar enkel de vouwdoos ter bescherming van de verpakking.

Wordt vervolgd

We willen continu verbeteren, verantwoord blijven handelen en nog duurzamer produceren.

0
  0
  Winkelmandje
  Winkelmandje leegmakenTerug naar de shop